Zeptejte se na cokoliv

Kotvení okna

Naďa | 15. 8 2019 | KOTVENÍ / KOTVENIE

Dobrý den, ráda bych si objednala kotvící prvky. Koukám do katalogu SWS Soudal (je umístění i na stránkách Soudalu) - jsou zde turbošrouby s označením VH a ZHC a dále kovové rámové kotvy. Poradíte mi, které jsou na jaký účel? Je nějakým s těchto šroubů umožněno projití plastovým profilem a dotažení hlavy na výzduž rámu? Ostění i parapet mám z cihel plných, v některých místech budu muset prokotvit i nenosný materiál v š. 8-11 cm. Jak řešit prokotvení spodního rámu s parapetem, budu zde mít podkladní PURENIT v. 6cm. Lze ve vašem e-schopu zakoupit i krytky na hlavy šroubů? Vytahují se podkladní klínky po upevnění rámu okna? V některých montážních je uveneno že ano, někde že zásadně ne. (Pokud ne, jak ošetřit v případě zatěsnění okenní fólií?) Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den!

Odpověď:

Dobrý den,

označení šroubu VH znamená, že má válcovou hlavu. Tento typ šroubu je vhodný pro kotevní plastových nebo hliníkových oken. Naopak označení ZHC značí zápustnou hlavu a tyto šrouby slouží jen pro ukotvení dřevěných oken. 

Kotvení spodního rámu vůči podkladu z purenitu nebo parapetu, proberete s výrobcem okna, aby nedošlo k provrtání okna v místě, kde je rám odvodňovaný.

Klínky se vytáhnout mohou, ale musí být nahrazeny trvalými a odolnými podložkami. Více zde: http://montazokna.cz/kvalitni-montaz/osazeni-a-poloha-oken 

Přeji pěkný den.

 

TOPlist