Zeptejte se na cokoliv

APU lišta

Kristina Danešová | 10. 11 2014 | PVC

Dobrý den, prosím o odpověď na otázku, jestli je možné ještě dodatečně provést instalaci apo lišty okolo oken ve stavu, kdy je fasáda domu zateplená min. vatou a+ obě vrstvy lepidla s perlinkou před broušení, penetrací a provedením fasádní omítkou? O této možnosti jako zabezpečení před popraskáním a následným zatékáním vody jsem se dozvěděla bohužel až nyní, a dodavatel mi tuto možnost nenabídl, nepokládal za nutné se o tom ani zmínit. Teď, když požaduji dodatečně provedené této instalace, protože mám obavu z popraskání, tvrdí, že je to zbytečnost a že už to nejde. Prosím tedy o odpověď, jestli skutečně je tato práce prakticky neproveditelná v tomto stadiu prací nebo je možné jiné řešení. Děkuji vám za odpověď. Kristina Danešová.

Odpověď:

Dobrý den,

pokud vám již u zateplovacího systému chybí pouze vrchní vnější omítka, tak již APU lišty neuplatníte, pokud nebudete požadovat detaily zcela přebudovat.  

Nicméně je ještě jedno řešení a to použití těsnicích lišt, které se montují již na finální stav konstrukce ostění. Jedna v možností je uvedena ZDE.

 

Přeji pěkné pondělí.

 

TOPlist