Zeptejte se na cokoliv

zamrzání oken

Romana | 8. 2 2012 | PVC

Dobrý den, děkuji za odpověď na můj dotaz ještě jednou se vracím k problému zamrzání oken na nevytápěné verandě. Na jaře bychom chtěli verandu za teplit od střechy- krytina plech, dát tam radiátor ústř. topení a osadit nové dveře- plastové. Vyřešil by se tím tedy problém se zamrzlými okny?Ale zároveň mám obavy z ještě větší vlhkostí,poněvadž by se plstovými dveřmi veranda ještě více utěsnila. Bylo mi řečeno.že by bylo asi dobré udělat v rohu u stropu, kde je nejvíce mokro, nějakou ventilaci. Nevím, zda by to bylo vhodné, jestli by v mrazu zase nebyla na verandě veliká zima.Mně to připadá takový bludný kruh. Děkuji za odpověď na můj dlouhý dotaz.

Odpověď:

Dobrý den,

primární postup by měl být takový, aby vámi zakoupené a budované konstrukce (okna, zateplení atd.) byly navrženy a zakomponovány do souvislostí s ohledem na současný stav konstrukcí a budoucí plán využívání verandy nebo dalších částí bytu nebo domu.

Proto bych vám určitě doporučil obrátit se na nějakou expertní kancelář, která nabízí projektové služby, energetický audit atd.. Taková firma vám po návštěvě stavby a ohledání současného stavu navrhne optimální stavební úpravy.

TOPlist