Zeptejte se na cokoliv

Finální úprava pásky illmod 600

Jarda | 22. 10 2010 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, jak mohu zfinalizovat pohledovou stranu externí spáry po použití pásky illmod 600 ? Mohu na tuto pásku dát tenkou vrstvu omítky a tu pak přetřít fasádní barvou? O kolik milimetrů má být páska zapuštěna oproti venkovní hraně panelu ? Jaké jsou doporučené postupy firmy Illbruck ? Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

prosím pročtěte si aplikační návod/technický list na illmod 600 zde: http://www.tikatalog.cz/pasky/illmod-600/. Co se týká finální povrchové úpravy, je nejlepší ponechat komprimační pásky přiznané. Je to ideální z hlediska zachování optimální dilatační schopnosti pásky. Pokud ovšem trváte na zakrytí, zapusťte materiál za hranu ostění. Minimální hloubka je dána minimální doporučenou tloušťkou povrchové úpravy/omítky od jejího výrobce. I v případě přiznané pásky doporučujeme však její zapuštění za hranu spáry alespoň 2 mm.

 

Pokud však nepoužijete na ukončení omítky versus okno "ukončovací APU lištu", tak dojte dříve či později k jejímu nevzhlednému odprasknutí od rámu okna. Tomu lze předcházet buď výše zmíněnou lištou nebo proškrábnutím styku ještě vlhké omítky ve styku s oknem, a to až na úroveň komprimační pásky. 

Přeji pěkný víkend.

TOPlist